NAJNOVI NASLOVI:

kultura
Семејство на Македонец убиено во Канада
Сабота, 17 Март 2018 02:21   

Мајка и две деца се убиени денеска во нивниот дом во близина на Торонто, објавија канадските власти.

Повеќе...
 
“МЕРАК ТАЈФА” СО НОВ ВИДЕО ПРОЕКТ
Петок, 16 Март 2018 13:36   

Деновиве кавадаречката група “Мерак тајфа” снимија најнов видео проект во сроаботка со ИН продукција. На проектот се најдоа препеани македонски песни, меѓу кои дел

подзаборавени песни, се со една цел тие да бидат зачувани на посебен начин од нивна страна. Одлучивме овој материјал да го направиме во видео форма токму заедно со

вас, истакнува Ранко Ѓорѓевиќ, член на групата.

Повеќе...
 
Вторник, 13 Март 2018 13:29   

Гозба

По бурек сабајлево во локалната пекара. Додека чекав да се допече симитката, влегува човек во работничко одело. Имаше преку 50. Засушена вар и бетон на неговите чевли. Прастари, со врвките во различна боја, кафена и сина. Валкано капче на главата. Избраздено лице со длабоки брчки. Уште подлабоки пукнатини на грубите раце со крвави рани на неколку места. Сино одело кое посивело од прашина на колениците. Работничка класа. Типичен пример.

Повеќе...
 
Нов видеозапис на иструменталистот Александар Ицов!
Сабота, 10 Март 2018 18:07   

Младиот радовишанец Александар Ицов, деновиве го снимаше и својот прв видео запис за инструменталното оро “Николова единаеска”.Ова е трето негово музичко дело, од кои претходно има

две,отсвирени на различни инструменти. Инаку Александар доаѓа од Радовиш , а особено за истакнување е фактот што тој свири на пет инструменти. Александар е презадоволен од сработеното за новиот видео запис.

Повеќе...
 
Групата Милениум со видеозапис за песната "Жена неверна" најaвија Австралиска турнеја
Четврток, 08 Март 2018 16:18   

Битолската група Милениум го објавиа своето најново дело.

Повеќе... Последно освежено ( Четврток, 08 Март 2018 16:28 )
 


Страница 1 од 15